Ankara'ya Mart karı geliyor! Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Ankara'ya Mart karı geliyor! Sıcaklık 10 derece birden düşecek

2023 - 2024 kışı son yılların en sıcak kışı olarak kayıtlara geçerken Ankara'da da beklenen kar yağışı bir türlü kendisini göstermemişti. MGM kar yağışı için Ankara'ya yeni uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın beklenen hava durumu tahmin raporunu yayımlarken Ankara'ya kar yağışı uyarısı yapıldı. Bir süredir bahardan kalma günleri yaşayan Ankara'da havalar yeniden soğurken soğuk hava ile beraber kar yağışı da yaşanacak.

Yeni haftaya parçalı bulutlu bir hava ile başlayan Ankara'da sıcaklık 14 dereceye kadar çıkarken bir anda düşecek. Perşembe günü adeta Ankara bir anda buz kesecek ve hava sıcaklığı 10 derece düşerek önce 5 sonra 4 dereceyi görecek. İşte beklenen hava durumu tahmin raporu...

ANKARA'DA BU HAFTA KAR YAĞACAK MI, HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava durumu tahmin raporu ile pek çok ilde sağanak yağış, sel, kar ve fırtına uyarısı yaptı. Ankara'da uyarı yapılan iller arasında yer aldı. Ankara'da güneşli başlayan yeni hafta Salı günü parçalı bulutlu havaya dönüşecek.

ankara-hava-durumu.jpg

Çarşamba günü 13 derece olan hava sıcaklığı Perşembe günü bir anda 5 dereceye düşecek. Ani sıcaklık değişimi ile Çarşamba günü sağanak yağış yaşayacak Ankaralıları Perşembe günü Mart karı karşılayacak. Cuma günü ise sıcaklık bir derece daha düşecek ve kar yağışı devam edecek. Cumartesi günü ise hava parçalı bulutlu olacak ve gece -2 dereceyi gören sıcaklık gündüz ise yükselerek 9 dereceye ulaşacak.

Soğuk hava ve kar nedeniyle özellikle de sürücülerin dikkatli olmaları istenirken yollarda buzlanma ve don olabileceği, kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmamaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.