ATA İttifakı kimi destekliyor!

ATA İttifakı kimi destekliyor!

14 Mayıs 2023 seçimlerinin ikinci tura kalmasının artından bir çok parti ve ittifak hangi adayı desteklediklerini açıkladı. ATA İttifakı bileşenlerinden AP Kemal Kılıçdaroğluna destek sinyali verdi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Döne Milletvekilliği seçimi sonuçlandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte seçim ikinci tura kaldı. İkinci tura %49.5 alan Erdoğan ile %44.89 alan Kemal Kılıçdaroğlu kaldı. Üçüncü olan ise Sinan Ogan oldu. ATA ittifakı adayı Ogan aldığı oy ile bir çok kesimi şaşırtırken seçmenini nere konsolide edeceği merak konusu oldu.

ata-ittifaki-nin-ortagi-adalet-partisi-nden-15915994-2476-amp.jpg

ATA İttifakı adayı Sinan Ogan'ın kimi destekleyeceği merak konusu. Açıklama için şu tarihi söylediler. 19 Mayıs günü açıklanacağı belirtildi. Bir açıklama yapan ATA İttifakı bileşeni Adalet Partisi Genel başkanı Vecdet Öz açıklamalarda bulundu.

ata-ittifaki-bileseni-aadalet-partisi-gonlumuz-millet-ittifaki-ndan-yana.jpg

ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet partisi Genel Başkanı Vecdet Öz sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı;

"Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bugün basında ve sosyal medyada çıkan ‘Ata İttifakı ortağı Adalet Partisi ikinci turda Millet İttifakı’na destek verecek’ haberi doğru değildir. Doğru olan, basının şahsıma sormuş olduğu ‘Millet İttifakına destek verir misiniz’ sorusu üzerine ‘Eğer ki bir Ata İttifakı olarak herhangi bir ittifaka destek verme kararı alırsak (ki henüz böyle bir şey yoktur), kırmızı çizgilerimiz vardır yerine getirilirse ve seçmenimiz de uygun görürse neden olmasın’ şeklindedir. Lakin bugün sosyal medyada yapmış olduğum bir anket ve bu minvalde şahsıma özelden atılan yüzlerce mesajdan edindiğim kanaat, çoğunluğu teşkil eden seçmenimizin herhangi bir desteğe sıcak bakmadığı yönündedir. Ata ittifakı bileşeni partiler ve Cumhurbaşkanı adayımız sayın Sinan Oğan’la birkaç gün içinde yapacağımız nihai karar toplantısında bu mesajları gündeme getireceğim ve bu doğrultuda Adalet Partisi Genel İdare Kurulu’nun almış olduğu kararı da ileteceğim. Daha önceki tüm kararlarda olduğu gibi yine mutabık kalacağımızı umut ediyorum. Aksi bir durum olursa ayrıntıları sizlerle paylaşacağım." diyerek. İleri tarihi işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.