Deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

6 Şubat tarihli deprem felaketinin ardından depremzedeler için yapılan konutların teslim tarihleri merak konusu oldu. Deprem konutlarının teslim tarihi için Bakan Özhaseki’den açıklama geldi.

Türkiye’nin deprem kuşağında yer alıyor olmasının yanı sıra yapı stokunun zayıf ve eski olduğu bölgelerde de depremin etkileri oldukça yıkıcı oluyor. Son olarak 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde etkili olması ile birlikte 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Binlerce yıkımın yaşandığı illerde barınma sorunu ortaya çıkarken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ‘Deprem konutları’ projesi duyuruldu.

Depremin ardından ortaya çıkan barınma sorununu çözmek üzere harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu hak sahiplerine teslim edeceklerini bildirdi.

200 BİN DEPREM KONUTU HAK SAHİBİNE TESLİM EDİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

deprem-konutlari-ne-zaman-teslim-edilecek.webp

Bakan Özhaseki, depremden etkilenen şehirlerde, bir yıl içerisinde tamamlanan 76 bin kalıcı konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatarak "Yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim etmiş olacağız. Konutlarımızın tamamını da 2025 yılının eylül ayına kadar tamamlayıp anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz inşallah." dedi. Yapılan deprem konutlarının yıl sonuna kadar teslim edileceği ifade edilirken tamamlanan konutlar da etap etap teslim edilmeye devam ediyor.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.