Fatih Terim siyasete de yön verdi! Ali Babacan açıklamasında: 2.5 de kapanır 12.5 da!

Fatih Terim siyasete de yön verdi! Ali Babacan açıklamasında: 2.5 de kapanır 12.5 da!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre seçim ikinci tura kaldı. Ali Babacan seçim değerlendirmesinde Fatih Terim'den örnek vererek ikinci tur için umutlu konuştu.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçlandır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçlar belli oldu ve seçim ikinci tura kaldı. Recep Tayyip Erdoğan %49.5 oy ile en çok oy alan isim olurken seçimi birinci turda kazanmak için gereken %50+1 oy koşulunu sağlayamadı ve seçim ikinci tura kaldı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44.89 oy olarak seçimin ikinci turuna kalan aday oldu. Sinan Ogan ise aldığı %5.14'lük oy oranıyla seçimi üçüncü olarak tamamladı. Adaylıktan çekilen Muharrem İnce ise %0.44 alarak seçimi son sırada tamamladı.

m68gvk8p4e6l97ynkfs3ya.webp

DEVA Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı bileşenlerinden Ali Babacan seçimi değerlendirdi. Aradaki farkın çok olmadığını ve kapatılabileceğini söyleyen Babacan ikinci turda bu işi bitireceklerini söyledi. Ali Babacan'ın açıklamalarında dikkat çeken bir başlık ise Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim'in sözünü paylaşması oldu. Ali Babacan yaptığı açıklamada,

"Fatih Terim'in meşhur bir lafı vardır; takımı 8 puan gerideyken, "8 de kapanır, 18 de kapanır" demişti. Ve takımı o sezon şampiyon yapmıştı. Ben de diyorum ki, 2.5 de kapanır, 12.5 da. 2 hafta gecikse de, bahar gelecek." dedi.

0442663.jpg

Ali Babacan'ın açıklaması sonrası gündem olan Fatih Terim o sözü hangi maç sonrası kullanmıştı. Takımın başında Erzurumspor deplasmanı sonrası sözü sarf eden Fatih terim açıklamasında " 8 de kapanır 18 de kapanır bizim önümüzde daha çok maç var biz kazanalım yeter" şeklinde açıklamada bulunmuştu. 3 Mart 2019' senesinde yaptığı açıklama sonrası Başakşehir FK'nın 8 puan önde lider olarak götürdüğü yarışı Fatih Terim ve öğrencilerinin sondan bir önceki hafta Başakşehir'i 2-1 mağlup etmesiyle birlikte Galatasaray şampiyonluğa ulaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.