HÜDA-PAR bu seçimde kaç milletvekili çıkardı?

HÜDA-PAR bu seçimde kaç milletvekili çıkardı?

Tartışmalara yol açan HÜDA-PAR, AKP listelerinden seçime girdi. Milletvekilliği seçiminde AKP listelerinden giren HÜDA-PAR kaç milletvekili çıkardı?

Seçim sürecinde Cumhur İttifakı'na katılan ve bir çok tepki alan HÜDA-PAR kaç milletvekili çıkardı? Seçim sürecinde bir çok kez Cumhur İttifakı'nı desteklediği için halktan tepki gören HÜDA-PAR meclise girdi.14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçiminde Cumhur ittifakı %49.34 gibi yüksek bir oy yüzdesi ile toplamda 316 Milletvekili çıkardı. Bu 346 Milletvekilinin arasında kaç tane HÜDA-PAR Milletvekili var.

62811.jpg

AKP listelerinden girdiği seçimde HÜDA-PAR 3 milletvekili ile mecliste temsil edilecek.

HÜDA PAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermiş, genel seçime ise Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) listelerinden listelerinden 4 isimle girmişti. AKP’nin İstanbul 3. Bölge'de 4. sıradan aday gösterdiği HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu milletvekili seçildi.

Partiden Meclis'e giren diğer isimler ise AKP'nin Gaziantep'te 6. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Mersin'de 4. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.