Kemal Kılıçdaroğlu: 10 Milyon mülteciye vatanımızı bırakmayacağız!

Kemal Kılıçdaroğlu: 10 Milyon mülteciye vatanımızı bırakmayacağız!

Sosyal medya hesabından video paylaşımı yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mülteci sorunu ile ilgili sert konuştu: 10 Milyon mülteciye vatanımızı bırakmayacağız!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçlandı. Kesin sonuçlara göre seçim ikinci tura kaldı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan aldığı %49.5 oy ile birinci olarak ilk turu tamamladı. Seçimi ilk turda bitirmek için gereken %50+1 oy koşulunu sağlayamayan Recep Tayyip Erdoğan ikinci tura kaldı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise %44.88 oy alarak ikinci tura kaldı. Üçüncü yol olarak gösterilen ATA ittifakı adayı Sinan Ogan ise %5.17 oy alarak üçüncü oldu.

kapak-090555.jpg

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu mülteci konusunda sert eleştiride bulundu ve göndereceğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu:

"Buradan herkese sesleniyorum. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bugün 10 milyon düzensiz mülteciyi içimize sokan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız.

Sınır namustur, öyle söyledik. Namusumuzu korumaktan aciz, her gün akın akın damarlarımıza sızan bu başıbozuk insan selini seyreden yarın bir gün 10 milyondan 30 milyona çıkıp bekamızı tehdit edecek bu mülteci akını karşısında ithal oy uğruna kılını kıpırdatmayanlara vatanımızı bırakmayacağız." dedi.

1107206-1549991046.jpeg

Meclise giren HÜDA-PAR ile ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu:

"Kadınlara eşya gibi bakıp, onları sahiplendireceğini söyleyenlere, kadınları domuz bağıyla katledenlere, küçücük çocuklara evlatlarımıza göz koyanlara vatanımızı bırakmayacağız" dedi. Devam eden açıklamalarına Kılıçdaroğlu gençlerin ümidini kaybetmemesi gerektiğini ve sandığa gelmelerini istedi. Kılıçdaroğlu,

"Vatanını seven sandığa gelsin. Bu vatanın gerçek sevdalıları, bedel ödeyenler türlü yalanlarla, sureti muhalefetten görünenlerle sizi oyalamak istiyorlar. Ve siz gençler, ayağa kalkın, ayağa… Ölü toprağını atın üzerinizden, vatanını seven sandığa gelsin."” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.