Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası ilk defa konuştu!

Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası ilk defa konuştu!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği sonuçları açıklandıktan sonra ilk defa konuşan Kemal Kılıçdaroğlu sandıktan çıkan sonuca saygı duyduklarını ve kaygıların giderileceğini söyledi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçları açıklanması sonrası Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ilk defa açıklama yaptı. Kesin sonuçların açıklanması ile birlikte Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın %49.5 oy almasıyla birlikte seçimin ikinci tura kaldığı kesinleşti. Recep Tayyip Erdoğan ilk turda bitirmek için %50+1 oy koşulunu sağlayamadı. bu sonuçla birlikte seçim ikinci tura kaldı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu aldığı %44.89 oy ile ikinci en yüksek oyu alan aday olduğu için ikinci tura kaldı. Üçüncü olan aday ise Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan oldu. Sinan Ogan %5.17 oranında oy almıştı.

731747image1.jpg

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı sosyal medya paylaşımında seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu;

"Genç arkadaşlarımın mesajını da aldım. Başım üstüne. Onların kaygılarını gidereceğim ama onların da beni duymasını istiyorum. Öyle bir noktada ki her şey, domuz bağcılar yüce Meclis’e gönderildi! Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar." açıklamasında bulundu. Seçim sonrası üçüncü yol olarak gösterilen Sinan Ogan ile görüşme gerçekleştiren CHP heyeti olumlu bir görüşme olduğunu açıklamıştı. Sinan Ogan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda desteklemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.