Kemal Kılıçdaroğlu:  Sen ülkenin namusuna sahip çıkamadın!

Kemal Kılıçdaroğlu: Sen ülkenin namusuna sahip çıkamadın!

Kemal Kılıçdaroğlu bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında ikinci tur için söylemlerinde sertlik yaşandığı görüldü. Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında göçmen politikası üzerinden Erdoğan'a yüklendi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı. Bu sonuca göre seçimin ikinci tura kalması kesinleşti. Seçime ikinci turdan iki aday kaatılacak. En yüksek iki oy alan adaylardan %49.5 alan Recep Tayyip Erdoğan ile %44.89 alan Kemal Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelecek. Seçimin beklentilerin altında tamamlanması Millet ittifakında propaganda değişimine yol açtı. Artık daha sert bir dille konuşan Kılıçdaroğlu bugün açıklama yaptı.

650x344-1664527180928.jpg

Seçim sonrası ilk değerlendirmelerini yapan Kılıçdaroğlu seçimi neden ilk turda alamadıkları ile ilgili özeleştiri yaptı. Kılıçdaroğlu,

"Sonuçta milletimiz ilk turda yetkiyi iktidar vermeyerek bu sistem ve zihniyetten memnuniyetsizliğini açık şekilde ortaya koydu. Milletimiz bize de çok etkili bir mesaj verdi. Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi. Kimi sandıkta tepkisel oy kullandı. Kiminin de eli istemeye istemeye Erdoğan’a gitti. Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanımız var. Bu 10 günde tüm gayretimizi sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

731807image1.jpg

Mülteciler ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'a: "Ülkenin namusuna sahip çıkamadın!" dedi. Açıklamaların devamında,

"Buradan ilan ediyorum. Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım. Asla durmayacağım.Erdoğan, açıkça söylüyorum. Sen ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İthal oy sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını haraç mezat sattın. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. Nokta." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.