Milletvekili adayı olan bakanlar meclise girebildi mi ?

Milletvekili adayı olan bakanlar meclise girebildi mi ?

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri sonuçlarına göre aday olan 16 bakan milletvekili adayı yapılmıştı . Bakanlar milletvekili seçimlerinde meclise milletvekili olarak girebildi mi ?

Türkiye'de 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi resmi olmayan sonuçlara göre kimin nerden milletvekili seçildiği belli oldu. 16 Bakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 Bakan milletvekili adayı yapılmıştı. AKP listelerinden seçime giren bakanlar meclise milletvekili olarak giriş yaptı.

qwqwd.png

Cumhurbaşkanlığı kabinesinden 16 bakan; 28 yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili olarak yer alacak. Ankara üçüncü bölge birinci sıradan aday gösterilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay milletvekili oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa'dan millet seçildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye'den, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara ikinci bölgeden milletvekili oldu.

tbmm-biden-bildiri-oturumu-aa-1569460.jpg

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul birinci bölge, Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu Antalya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir Milletvekili olarak yeni dönemde meclis sıralarında yerini alacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir birinci bölgeden milletvekili seçildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati Mersin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul ikinci bölgeden, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ordu’dan milletvekili seçilen isimler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.