Muharrem İnce ikinci tur için ne yapacak?

Muharrem İnce ikinci tur için ne yapacak?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ikinci tur ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ikinci tur için açıklamalarda bulundu. Seçimin ilk turda bitmemesi ile birlikte herkes hangi adayı desteklediğini açıklıyor. Bunlardan biri de seçime iki gün kala Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen isim ince oldu. İnce ikinci turda tarafsız kalacaklarını iki adayı da desteklemediklerini açıkladı.

g4-1hx1oyewx1bhaebjf7w.webp

4 saat 15 dakika süren toplantıda, seçimlerin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan’ın mı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu “desteklenmesinin daha doğru olduğu” tartışıldı. Ancak parti yönetimi “her iki adayın doğrudan desteklenmesine” vize vermedi. PM’den “Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu” kararının çıktığı ileri sürüldü. Bu konuda tercihin Memleket Partisi’ne oy veren seçmenlere bırakılmasının perde gerisinde, “Genel başkan İnce’nin eski partisine olan kırgınlığın yattığı” değerlendiriliyor. Partide demokratik oylamada herhangi bir adayı desteklememe kararı çıktı.

kapak-165207.webp

Muharrem İnce seçime 45 gün kala yıpratmaların başladığı ve terörist hesapların kendisini hedef aldığını belirtmişti. Bununla birlikte seçime bir hafta kala kaset skandalı ortaya çıktı. Montaj görüntüler ile yıpratılmak istenen İnce, seçime iki gün kala adaylıktan çekildi. Parti toplantıda parti yönetiminin “Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi ve desteklenmemesi üzerine görüş olarak ikiye ayrıldığı” da iddia edildi.

PM’de bazı yöneticilerin “Erdoğan, 21 yıldır ülkeyi yönetiyor. Seçimlerin ikinci tura kalması, Erdoğan’ın ikinci turda kaybedebileceği olasılığını da gündeme getiriyor. Erdoğan’ın yeniden seçilmemesi için Kılıçardaroğlu’nun adaylığını desteklemeliyiz” dediği ifade ediliyor. Ayrıca PM’de “partinin yoluna devam edip etmeyeceği” de tartışıldı. “Yola devam” kararı çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.