Seçim borsayı etkiledi! Sert düşüş gerçekleşti!

Seçim borsayı etkiledi! Sert düşüş gerçekleşti!

14 Mayıs 2023 seçimleri sonrası Borsa İstanbul'da ilk gün yüzde 6,4'lük bir düşüş ile BIST 100 endeksinde endeks bazlı devre kesici kullanııldı.

Borsa İstanbul, seçim öncesi fiyatlarda dalgalanma yaşadığı haftayı geride bırakırken seçimler sonrasında ilk tepki değer kaybı olarak geldi. Yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimleri sonrası borsada ilk tepki değer kaybı olarak geldi. Borsa İstanbul 100 Endeksi, yeni güne yüzde 6.38'lik bir düşüşle 4489 puanla güne başladı. Bununla birlikte bir çok yatırımcı tedirgin.

06012015-bist.webp

Seçimin resmi olmayan sonuçları ile birlikte borsada yaşanan düşüşe yatırımcılar şaşkınlığını gizleyemedi. Bankacılık endeksi de düşüş yaşadı. Yaklaşık yüzde 9.54'lük bir düşüş yaşayan bankacılık endeksi 4554 puanda hareket etti. Borsada bu denli düşüşün yaşanmasının artından devre kesici çalıştı.

6375ed6f18c77330c84db9ea.webp

Borsadan bu düşüş ile ilgili açıklama geldi. Borsadan yapılan açıklamada:

"Saat 09:55:17 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" denildi. Bununla birlikte Borsa İstanbul'da yabancı payı Aralık 2022'den bu yana ilk kez yüzde 30'un üzerine çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.