Seçim ikinci tura kaldı! Gözler o isme çevrildi!

Seçim ikinci tura kaldı! Gözler o isme çevrildi!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçları açıklandı. Buna göre seçimler ikinci tura kaldı. Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte gözler Sinan Ogan'da.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre sonuçlandı. Açıklanan sonuçlara göre 3 adayla gidilen seçim ikinci tura gitti. İlk turda %49.5 oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi ilk turda birinci olarak tamamladı ancak %50+1 oy alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise %44.89 oy aldı ve ikinci tura kaldı. Üçüncü yol olarak gözüken Sinan Ogan ise aldığı %5.17'lik oy oranıyla seçimde ikinci tura kalamadı.

cumhurbaskanligi-secimi-ikinci-1684095573-wnolds.webp

Seçim ikinci tura kaldı. 28 Mayısta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine Recep Tayyip Erdoğan ile Kılıçdaroğlu karşı karşıya kaldı. Ama asıl beklenen ise Sinan Ogan'ın aldığı oy tutarı ile ikinci turda büyük bir etken olacağı görülüyor.

Sinan Ogan beklentilerini açıkladı,

"Biz tamamıyla Ata ittifakını oluşturan partilerle, milletimizin bize oy veren temsilcileri ile istişareler yapacağız. Bir karar vereceğiz. Maalesef bizi ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu: Ama sanki biz bir pazarlık yapacakmışız gibi ortaya konuldu. Türklüğün Anayasadan çıkarılmasına set konulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, Türkiye'deki son ekonomik krizin sebebi olan faiz enflasyon gibi öne koyacağımız şartlar var. Bu şartlar olmadan ikinci aşamaya geçilmez." dedi.

sian-ogan4-wlwk-cover.jpg

Açıklamalarının devamında ATA ittifakı adayı Sinan Ogan,

"FETÖ, PKK ve Hizbullah başta olmak üzere terör örgütleri ile mücadele olmazsa olmazlarımızdır. Bundan sonra diğer meseleler konuşulacaktır. Son 3 gündür yapılan linç girişimi bize yapıldı. Sanki bizi bir koltuk derdinde olan yapı gibi göstermeye çalıştılar. Görüldü ki Sinan Oğan ve Ata ittifakının rolü değerli ve önemliymiş. Tüm milletimize, memleketimize seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Biz milletimizden yana tavır alacağız. Takınacağımız tavır istişareden yana olacak. Sonuç ne olursa olsun milletimizin faydasına olacak. İleri saatlerde yine değerlendirmelerde bulunacağız" açıklamasını yaptı. Millet İttifakı ile kısa zamanda görüşmesi bekleniyor Sinan Ogan'ın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.