Sinan Ogan açıkladı! Olmazsa olmaz 5 Şart!

Sinan Ogan açıkladı! Olmazsa olmaz 5 Şart!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçları açıklanmasının ardından seçimin ikinci tura kaldığı kesinleşti. İlk Turda üçüncü olan Sinan Ogan %5.17' oy aldı. Ogan ikinci tur için destek için açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması ile birlikte gözler üçüncü aday olan ATA ittifakı adayı Sinan Ogan'a çevrildi. Seçimin ilk turunda sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan aldığı 549.5 oy oranıyla birinci parti olurken seçimin ilk turda bitmesi için gereken %50+1 oy koşulunu gerçekleştiremedi. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise aldığı %44.89 oy ile ikinci tura kaldı.

645b8887ae0a8f08348d1039-001.webp

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra seçimin ikinci tura kalması kesinleşti. İkinci turda önemli rol oynaması beklenen ATA ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan'ın kimi destekleyeceği merak konusu. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için gözler kulaklar üçüncü bir yol olarak görülen ve seçimi ikinci tura kalmasını sağlayan Sinan Ogan'a çevrildi. İkinci tur öncesi her iki aday ve ittifak ile görüşeceğini söyleyen Ogan aldığı oy ile seçimin kazananını belirleyebileceğini belirtti. 1684153740656-eee.jpg

İlk olarak Millet İttifakı bileşenlerinden CHP ile görüşen Ogan daha sonra AKP'den Binali Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. CHP ilk görüşmenin olumlu geçtiğini belirtmişti. Sinan Ogan BABALATV yayınına katıldığında söylediği bir söz çok dikkat çekmişti. "Cenneti vaat etmiyoruz ama cehennemin kapılarını kapatacağımızı dile getiriyoruz." şeklinde konuşmuştu.

secimin-kilit-ismi-sinan-ogan-verecegi-karar-15909528-8375-amp.jpg

Sinan Ogan ikinci tur için destekleyeceği aday için olmazsa olmaz beş maddelik bir bildirisi gündeme geldi. Bu bildiride şartlarını açıklayan Ogan'ın şartları şu şekilde:

-Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değişmezliği

-Madde 66’da yer alan Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişiminin karşısında set kurulması

-13 milyon sığınmacının gönderilmesi

-Ekonomik krizin temel sebepleri olan faiz, enflasyon, sonuç…

-Terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile arasına mesafe konulması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.