Sinan Ogan Konuştu!

Sinan Ogan Konuştu!

ATA İttifakı adayı Sinan Ogan seçimin 2. turu için TV kanalında konuştu. Ogan millet ittifakının yanlışlarından bahsederek destekleyeceği adayı açıklayacaklarını söyledi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi sonuçlarının kesinleşmesi ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Recep Tayyip Erdoğan %49.5 alması ve %50+1 oy alamaması sonucu Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. İkinci turda ise. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlı %44.89 alarak ikinci tura kaldı. Üçüncü aday ise Sinan Ogan oldu.

fy53rza7auol3zpw7mvtaw-1.webp

Sinan Ogan BBC Türkçe kanalına katılarak açıklamalarda bulundu. Her iki kesim ile de görüşeceğini söyleyen Ogan açıklamalarına şu şekilde devam etti,

"Sinan Oğan: 1-2 gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra 2. turda kime oy vereceğimizi açıklayacağız. Bize oy veren seçmenin hepsini 2. turda anlaştığımız adaya taşırız. Çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye'deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi. Millet İttifakı, özellikle de sol partiler, sağ seçmeni tanımıyorlar. Sağ seçmeni tanımadan siyaset yapıyorlar. Millet İttifakı'nın kaybetmesinin temel sebebi ise listeleri yanlış yapmasıydı. Millet İttifakı'nın sandıklara sahip çıkma becerileri çok az. Ben uyarmıştım." açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.