Sinan Ogan: Şartlarımız kabul edilirse hükümette yer alabiliriz!

Sinan Ogan: Şartlarımız kabul edilirse hükümette yer alabiliriz!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sonrası gözler üçüncü aday olan Sinan Ogan'a çevrildi. Katıldığı TV programında açıklamalar yapan Ogan şartlarını açıkladı.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri sonuçlandı. Bu sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığı kesinleşti. İlk turda %49.5 oy alan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salt çoğunluk olan %50+1 oy koşulunu sağlayamadı. İkinci aday ise Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu aldığı %44.89 oy oranı ile ikinci aday oldu ve ikinci tura kaldı. Üçüncü en yüksek oyu alan aday ise Sinan Ogan oldu %5.17 oy oranıyla. Merak konusu olan ise seçimin ikinci turunda Sinan Ogan kimi destekleyecek.

s-8e287f9ffddc8bb2521ea4d60a89886b4dd08d0f.webp

TV 100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın programına katılan Ogan, çekilmesini isteyen muhalif kişilere açıklama yaparak cevap verdi. Ogan,

"Bizim temel şartlarımız var, bunları masaya koyacağız. Şartlarımız kabul edildikten sonra biz yediemin gibi hükümetin içinde de yer alabiliriz. Bunu alıp o şartlarımızı, istişareyi değerlendirmeden, sadece hükümetin içinde yer alabiliriz kısmını alıp bunun üzerinde tepinip, linç kültürü geliştirmeye çalışanlar bu ülkenin demokrasisine en büyük tehdittir. Şikayet ettiklerine dönüştüler. Ben oy aldığım kitlenin AKP, CHP, İYİ Parti, MHP'ye oy veren de var. Sinan Oğan çekilse yüzde 5 oydan yarım puan sayın Erdoğan'a gider ve kazanırdı." şeklinde konuşan Ogan şartlarını sıraladı.

maxresdefault-1.jpg

Şartlarını açıklayan Ogan bir değişiklik olmadığını şartlarının aynı olduğunu belirtti. Ogan,

"İlk şartımız PKK, FETÖ, Hizbullah terör örgütleriyle ve bilimum her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadele bizim olmazsa olmazımızdır. İkinci şartımız sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi. Biz seçilsek bizim takvimimiz 1 seneydi. Bunu bir takvime bağlamak gerekiyor. Üçüncü şartımız HDP ve HÜDA PAR'ın kurulacak müstakbel hükümet nezdinde görev verilmemesi ve bu sürecin dışında tutulmaları. Dördüncü şartımız anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının garanti edilmesi gibi Türk milletinin ortak talebi olan bu talepleri her iki tarafça kabul edileceğini düşünüyorum."

sinan-ogan-a-2042591.jpg

Kararı ne zaman açıklayacağı sorulan Ogan bir kaç gün içerisinde kararlarını açıklayacaklarını ve tercihlerini, destekleyecekleri adayı söyleyeceklerini bildirdi. Ogan,

"Bize imza verenlerle görüşüyorum. Biz kararımızı verdiğimizde bu Sinan Oğan'ın kararı olmayacak. Bize oy veren kitlenin kararı olacak. Kararımız 1-2 gün içerisinde netleşecek. Bu karar Sinan Oğan'ın kararı olmayacağı için tabanımızın önemli bir kısmını hareket ettirme imkanın olacağız. Ben başından beri kararımızı istişare ile alacağız diyoruz." diyerek ATA ittifakı bileşenleri ile görüşeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.