Sinan Oganla ilk görüşen isim Kemal Kılıçdaroğlu

Sinan Oganla ilk görüşen isim Kemal Kılıçdaroğlu

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçiminde sonuçlar açıklandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 3. olan aday Sinan Ogan ile Kemal Kılıçdaroğlu görüştü.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre sonuçlandı. Açıklanan sonuçlara göre 3 adayla gidilen seçim ikinci tura gitti. İlk turda %49.5 oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi ilk turda birinci olarak tamamladı ancak %50+1 oy alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Bu gelişme sonrası 3. aday olan Sinan Ogan ile Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur için görüşme gerçekleşti.

6436a77c50acca23ec255613.jpg

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise %44.89 oy aldı ve ikinci tura kaldı. Üçüncü yol olarak gözüken Sinan Ogan ise aldığı %5.17'lik oy oranıyla seçimde ikinci tura kalamadı. Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Ogan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşme öncesi Sinan Ogan beklentilerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. CHP yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

qwsa.png

Yapılan paylaşımda,
İkinci Turda Desteklenecek Aday

Zafer Partisi, seçimlerin ikinci tura kaldığı ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın bu tura kalamaması durumunda izleyecekleri yolu şöyle belirtiyor: Ve şu şartları 2. Turda desteklemek için ileri süreceğiz:
Anayasa'nın ilk 4 maddesi değişmeyecek. 1924'te kurulan milli-üniter-laik devletten vazgeçilmeyecek. FETÖ ile mücadele tavizsiz yapılacak.
PKK ile mücadele tavizsiz yapılacak.
Tarikat ve cemaatlerin bürokrasideki hakimiyetlerine
son verilecek.
Sığınmacıların 1 sene içerisinde vatanlarına dönmesi sağlanacak.
İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ATA İttifakına ve Zafer Partisi'ne verilecek." paylaşımı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.