Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı! Seçim ikinci tura mı kaldı?

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı! Seçim ikinci tura mı kaldı?

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları resmi olmayan veriler ile açıklandı. Kim kazandı? Seçim ikinci tura mı kaldı ?

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği sonuçları açıklandı. Remi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 50+1'ini alan bir aday olmadı. En yakın olarak Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda aldığı %49.42'lik oy oranıyla ilk turda en yüksek oyu alan aday oldu. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise aldığı %44.95'lik oy oranıyla ikinci tura kaldı. ATA İttifakı adayı Sinan Ogan ise aldığı %5.2'lik oy ile seçimin ikinci tura kalmasını sağladı. Adaylıktan çekilen Memleket Partisi adayı Muharrem ince ise %0.43'lük bir oy aldı.

189109.jpg

Bu sonuçlar ile birlikte herhangi bir adayın %50+1 oy almadığı görülüyor. Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte iki aday kesinleşti. Cumhur İttifakı adayı ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı ve aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kaldı. Peki ikinci tur ne zaman yapılacak.

732208image1.jpg

İkinci tur ne zaman yapılacak?

YSK seçim öncesi açıklamasında herhangi bir adayın %50+1 oy alamadığı takdirde. En yüksek oy alan aday ve en yüksek ikinci oyu alan aday arasında bir seçim daha gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanan 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim takviminin ardından, seçimin ikinci tura kalması halinde iki aday arasında bir seçim daha gerçekleşecek. 2023 seçimlerinde ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde, seçimin ikinci turu 28 Mayıs'ta yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.