Fahiş fiyata Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat

Fahiş fiyata Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat

Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı boykot kampanyası başlatılmıştı. Bu hafta sonu kafe ve restoranlara gitmeme kararı alan vatandaşların boykota desteği büyürken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi.

Fahiş fiyata Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat - Türkiye'de enflasyon artışı maliyetlerin de yükselmesine neden olurken bu artışlar da vatandaşa zam olarak yansıyor. Marketler, kafe ve restoranların ardı ardına zam yapmaları vatandaşların bütçelerini zorlarken bir hafta sonra aynı ürünü aynı fiyata bulamayanlar da isyan ediyor. Sosyal medya platformlarında başlatılan boykot çağrısı vatandaşların dikkatini çekerken 20 ve 21 Nisan tarihleri için kafe ve restoranlara gidilmemesi kararı alındı.

Türkiye'de yiyecek içecek fiyatlarına hemen her gün zam gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan boykot çağrısı ile 20 - 21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı alındı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayı için açıkladığı enflasyon verilere göre de lokanta ve otellerdeki yıllık artış yüzde 94.97 oranıyla, yüzde 68.50 olarak açıklanan TÜFE'nin üstünde kaldı.

HÜKÜMET YENİ ÖNLEMLERİ DEVREYE ALACAK

Hükümet, fahiş fiyata karşı yeni önlemleri devreye almaya hazırlanıyor. AK Parti MKYK Toplantısı'nda Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fahiş fiyat uygulamalarına dair çok yakın vadede ciddi yaptırımlar gelecek" mesajı verdiği öğrenildi.

fahis-fiyata-cumhurbaskani-erdogandan-yeni-talima.webp

Ticaret Bakanlığı da 81 ilde restoran ve kafe denetimlerini hızlandırdı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise "Kim fahiş fiyat uyguluyorsa vatandaşın onu boykot etmesi gerekir. Hem bize şikayet edebilir hem de alışveriş yapmayarak o işletmeyi cezalandırmak mümkün" ifadelerini kullandı.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.