Altındağ Belediyesi'nden manevi bölgeye vefalı dokunuş

Altındağ Belediyesi'nden manevi bölgeye vefalı dokunuş

Altındağ Belediyesi'nin bu manevi dokunuşu ile bölge tarihi ve kültürel yapıya uygun olarak yeniden ayağa kalkacak.

Ankara'nın manevi yapılarından birisi olan Solfasol Mahallesi’nde doğduğu ev ve çevresi Altındağ Belediyesi tarafından ihya edilecek. Altındağ Belediyesi'nin bu manevi dokunuşu ile bölge tarihi ve kültürel yapıya uygun olarak yeniden ayağa kalkacak.

Altındağ Belediyesi'nin bu manevi dokunuşu sayesinde bölgenin kültür anlamında yeniden ayağa kalkacağını belirten Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı bölgede çalışmaların devam ettiğini belirtirken “Ankara'mızın manevi mimarı Hacı Bayram Veli’nin, Solfasol’de bulunan doğduğu evi ile çevresini ihya ederek, tarihi ve kültürel dokuya uygun bir merkez haline getiriyoruz. Bölgede çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor” dedi.

KÜLTÜR MİRASI YENİLENİYOR!

attachment-83579-6-55d47378ec52f9c57f5168ad824fa136-1679124260.jpeg

Ankara'nın manevi mimarı olarak anılan Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve çevresi tarihi dokuya uygun bir hale gelecek şekilde yenileniyor. Bölgede çalışmalar tüm titizliği ile devam ederken Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, ev ve çevresinin ihya edildiğini belirtirken bu alanın bakıma ihtiyacı olduğundan bahsetti. Balcı “Burası bakıma ve onarıma ihtiyacı olan bir alandı. Bu alana sahip çıkmazsak yok olabilirdi. Buna gönlümüz asla razı olmazdı. Bu nedenle ne gerekiyorsa yapmak için kolları sıvadık. İnşallah Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve çevresini yaptığımız çalışma ile ihya edeceğiz” dedi.

0x0-haci-bayram-i-veliye-ahde-vefa-1627284426019.jpg

Balcı cümlelerinde yapının sadece Ankara'nın değil, Türk tasavvuf tarihinin en büyük ve en önemli mimarlarından biri olduğunu belirtirken “Hacı Bayram Veli'nin dünyaya gözlerini açtığı evin çevresinde bulunan metruk yapıları bir bir temizledik. Bölge güzel bir görüntüye kavuştu. Sadece Ankara'nın değil, Türk tasavvuf tarihinin en büyük ve en önemli mimarlarından biri sayılan Hacı Bayram Veli'nin dünyaya gözlerini açtığı bu yer bizim için çok değerli bir miras… Eğitim ve kültür çalışmalarının da yapılacağı bölge Hacı Bayram Veli Külliyesi olacak. Bu bölgenin ziyaretçilerin uğrak mekanları arasında yer almasını hedefliyor, bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.