Ankara İzmir Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya inecek

Ankara İzmir Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanacağı tarih için açıklamada bulundu. Seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya ineceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, proje hakkında da bilgiler verdi.

Ankara İzmir Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya inecek - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nde çalışmaları yerinde incelemek için geldiği Afyonkarahisar'da Bayat ilçesindeki Bayat-1 tüneli ile il merkezindeki V01 Viyadüğü'nde çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih verdi. Seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya ineceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, projenin bir bölümünü 2026, tamamını ise 2027 yılında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

teren.webp

BAKAN URALOĞLU ANKARA-İZMİR HIZLI TREN HATTI İÇİN TARİH VERDİ

Bakan Uraloğlu, Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi'nde güzergah boyunca incelemelerde bulunduklarını belirterek "Hızlı tren hattında Polatlı - Afyonkarahisar arasında toprak işleri, viyadük, köprü ve tünel çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu an itibarıyla 660 metrelik Bayat-1 tünelinin yarısını tamamlamış durumdayız. İnşallah mayıs ayı içinde de kazısını bitirmiş olacağız." dedi.

tren.webp

Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanması ile beraber mevcut demiryolu bağlantısında 824 kilometre olan mesafenin 624 kilometreye ineceği belirtildi. Bu çerçevede Ankara - İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya inmiş olacak.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.