Başkent adeta akına uğradı! Göç alan iller listesinde zirvenin adı Ankara

Başkent adeta akına uğradı! Göç alan iller listesinde zirvenin adı Ankara

Başkent Ankara, memur ve öğrenci kenti olarak anılsa da son dönemde artan trafik ve elde edilen verilerle beraber farklı bir unvanla anılmaya başladı. En çok göç alan iller listesinde zirveyi kapan Ankara'ya rağbet her geçen gün artıyor.

Başkent adeta akına uğradı! Göç alan iller listesinde zirvenin adı Ankara - Başkent Ankara, 6 milyonun üzerinde bir nüfusa ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en kalabalık ikinci ili olarak Ankara, memur ve öğrenci şehri olarak anılıyor. Ancak son yaşanan 6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir göç alan Ankara, artık trafik çilesine sahne olurken yapılan araştırmalarla da en çok göç alan iller arasında zirvede yer aldığı öğrenildi.

Ankara, son dönemde en çok göç alan iller arasında yer alırken nüfusu ile en kalabalık illerin de başında geliyor. Nüfusu, sanayisi, yüzölçümü, eğitimi, kamu kurumları ve sosyal olanakları ile pek çok vatandaşın yaşamak için tercih ettiği Ankara, hayli kalabalık bir nüfusu ağırlıyor.

GÖÇ ALAN İLLER ARASINDA ZİRVENİN ADI ANKARA OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İç Göç İstatistikleri" bültenine göre, Türkiye’de 2007 - 2008 yıllarını kapsayan dönemde yüzde 3,18 olan iller arası göç eden nüfus oranı, 2021 yılında yüzde 3,28 oldu. Türkiye'de iller arası göç eden nüfusun dağılımındaki verilere bakıldığında İstanbul 385 bin 328 kişi ile en çok göç alan il olarak açıklandı. Öte yandan verilere göre İstanbul'u 197 bin 702 kişi ile Ankara takip etti.

baskent-adeta-akina-ugradi-goc-alan-iller-listesinde-zirvenin-adi-ankar.jpg

En çok göç alan iller İstanbul, Ankara ve İzmir'in aynı zamanda en çok göç veren iller olduğu ortaya çıktı. En fazla göz hareketliliğinin 20 – 24 yaş arasında olduğu bildirilirken Başkent Ankara’nın en çok göçü de Çankırı ilinde aldığı bildirildi.

baskent-adeta-akina-ugradi-goc-alan-iller-listesinde-zirvenin-adi-ankar.webp

Bu çerçevede göç alma hızına bakıldığında Ankara2nın İstanbul'u solladığı ve zirvede yer aldığı ifade edildi. Söz konusu göçe 6 Şubat depremlerinin neden olduğu belirtildi.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.