Çankaya Belediyesi'nden LGS-YKS çalışmaları için öğrencilere tam destek!

Çankaya Belediyesi'nden LGS-YKS çalışmaları için öğrencilere tam destek!

Birçok öğrenci için eğitime ara vermeden devam eden Çankaya Belediyesi aynı zamanda depremzede çocuklar için ek kontenjan açtı.

Üniversite sınavına hazırlanan birçok lise son sınıf öğrencisi için LGS ve YKS çalışmaları devam ederken sınava kısa bir süre kala çalışmalar hızlanmış durumda. Eğitim öğretime destek veren belediyelerden birisi olan Çankaya Belediyesi'nde sınav ve eğitime destek merkezlerinde deneme sınavları da başladı.

Birçok öğrenci için eğitime ara vermeden devam eden Çankaya Belediyesi aynı zamanda depremzede çocuklar için ek kontenjan açtı. Çankaya Belediyesi tarafından Çankaya Evlerinde açılan eğitime ve sınavlara hazırlık kursları devam ederken gençler yaklaşmakta olan LGS ve YKS sınavlarına hazırlanmaya devam ediyor.

2022-03-27-kultur-sosyal-100-yil-cankaya-evi-cankaya-akademi-4.jpg

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN KAPASİTE ARTTIRILDI!

Çankaya Belediyesi depremzede çocuklar için ek kontenjan açarken öğrencilerin gelişimi, psikolojik destek ve veli toplantılarıyla birlikte desteklenmeye devam ediyor. Eğitimler ücretsiz olarak verilirken 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri Fen ve Sosyal Bilimler, Türkçe ve Matematik derslerini Birlik, Esat, Bademlidere ve Sokullu Çankaya Evlerinde görüyor.

10, 11 ve 12. Sınıflar ile mezun öğrenciler içinse izik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe/Edebiyat, Coğrafya, Tarih ve Felsefe dersleri Öveçler Nazım Hikmet, Yıldız, Cebeci, 100. Yıl ve Bayraktar Çankaya Evlerinde görülmeye devam ediyor.

attachment-83580-0-52431293d623ff4ce1fc07a69ee5f6d4-1679125377.jpg

EĞİTİME DESTEK ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN!

Maddi durumu iyi olmayan çocukların eğitiminin bu merkezler ile desteklendiğini ve depremzede çocukların da yararlanabilmesi adına kapasitenin arttırıldığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen “Merkezlerimizde kontenjanımızı, deprem illerinden Ankara’ya gelen çocukların ve gençlerin eğitimlerini sürdürebilmesi için artırdık. Çankaya Evleri’ndeki LGS ve YKS’ye hazırlık kurslarına da deprem illerinden Ankara’ya gelen öğrencilerin katılımını sağladık. Bu merkezlerimizde ayrıca özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerden gelen çocuklarımıza destek oluyoruz. Ortaokul ve liseye devam eden öğrenciler ile mezunlara yönelik 12 farklı branşta tamamlayıcı ve destekleyici eğitimlerin verildiği merkezlerimizde çocuklarımızı aynı zamanda LGS ve YKS sınavlarına da hazırlıyoruz. Tüm imkanlarımızı kullanarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Her sınavınızda Çankaya yanınızda" diye konuştu.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.