Çankaya'da öğrenciler kitap deposu kurdu!

Çankaya'da öğrenciler kitap deposu kurdu!

Eğitim noktasında depremzede öğrencilere destek sağlanmaya devam ederken Çankaya'da öğrenciler depremzede arkadaşları için kitap deposu kurdu.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde depremden etkilenen öğrenciler depremzede arkadaşları için 'kitap deposu' kurdu. Kahramanmaraş merkezli deprem depremin meydana geldiği bölgede hayatın durmasına ve birçok şeyin aksamasına neden olurken depremin aksaklık yarattığı durumlardan birisi de eğitim oldu.

Eğitim noktasında depremzede öğrencilere destek sağlanmaya devam ederken Çankaya'da öğrenciler depremzede arkadaşları için kitap deposu kurdu. Depremzede öğrencilerin eksiklerini gidermek için kurulan kitap deposu ihtiyaçlara daha hızlı ulaşım sağlanmasını sağladı.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE DESTEK!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem çevre 10 ili etkilerken Hilal Mahallesi'nde bulunan bir sitenin ortak kullanıma açık bölümü depremden etkilenen öğrencilere ulaştırılacak kitap ve kırtasiye ürünlerinin toplandığı depo olarak kullanılmaya başlandı.

23-03-2-20230323-2-57925526-87159649.jpg
Berfin Selin Beşenk tarafından depremzede öğrenciler için 'kitap deposu' fikri ortaya atıldı. Bu çalışma sonrası pek çok yayınevinden destek aldıklarını belirten Beşenk aynı zamanda kermesten toplanan paraların da kitap bağışında kullanıldığını dile getirdi.

KIRTASİYE İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR!

Sosyal medya üzerinden gönderilen kitaplardan depo oluşturmaya karar verdiklerini dile getiren Beşenk "Bir öğrencinin kitap ihtiyacını sosyal medya hesabımda paylaştım. Daha sonra bu durumda birçok öğrenci olduğunu fark ettim ve 'biz ne yapabiliriz' diye düşündüm. Ardından bir alan bulmaya karar verdik ve o alanda sosyal medyadan gönderilen kitaplarla bir depo oluşturmaya karar verdik." dedi.

Kitapları kişilerin seçerek kendilerinin almasının daha doğru olduğunu belirten Beşenk "Depremzedeler eskiden çok kolay bir şekilde mağazaya giderek ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlardı. Bu nedenle kitapları kişilerin kendilerinin seçerek almasını daha doğru buluyoruz." ifadelerini kullandı.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.