Sincan Belediyesi çölyak hastaları için 700'er TL destek ödemesi yaptı!

Sincan Belediyesi çölyak hastaları için 700'er TL destek ödemesi yaptı!

Sincan Belediyesi tarafından yapılan duyuru ile birlikte çölyak hastası olan kişiler için özel destek ödemesinin yapıldığı öğrenildi.

Çölyak hastalığı olan kişiler için Sincan Belediyesi destek ödemelerini duyurdu! Yapılan açıklamalara göre Ramazan ayında vatandaşlara destek olmak amacı ile çölyak hastası olan vatandaşlara kişi başı destek ödemelerinin yapılacağı öğrenildi. Toplamda 301 vatandaşa yapıldığı öğrenilen bu yardımda hesaplara 700'er TL yatırıldığı ifade edildi.

BELEDİYE KİŞİ BAŞI 700 TL ÖDEME YAPTI!

Sincan Belediyesi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Sincan bölgesinde ikamet eden çölyak hastası vatandaşlara bu Ramazan ayında destek olabilmek amacı ile kişi başı 700 TL, toplamda ise 219 bin 100 TL ödemelerin hesaplara yatırıldığı öğrenildi. Destek kartı bulunan kişilerin kartlarına ödemelerin aktarıldığı ifade edildi.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak hastalığı; kişilerin arpa, çavdar, buğday gibi tahıllarda bulunan glutene karşı hassasiyetlerinin bulunma durumudur. Emilim bozukluğu olarak da tanımlanabilen bu hastalıkta kişilerin glutensiz yiyecekler tüketmesi, kendilerine özel geliştirmiş yiyecekleri satın alması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.