TÜİK Mart ayında Ankara'da satılan toplam konut sayısını açıkladı!

TÜİK Mart ayında Ankara'da satılan toplam konut sayısını açıkladı!

TÜİK, illere göre rakamsal veriler açıklamaya devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan veriler gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken bu kez mart ayında Ankara'da satılan toplam konut rakamları belli oldu.

TÜİK Mart ayında Ankara'da satılan toplam konut sayısını açıkladı! - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar. İhtiyaç duyulan alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapan TÜİK, aylık olarak da konut satış verilerini açıklıyor.

Bu çerçevede Mart 2024 tarihinde ülkemiz genelinde konut satış verilerini açıklayan TÜİK, il il konut satış rakamlarını sıraladı. Ankaralılar ise ''Mart ayında Ankara'da kaç konut satıldı?'' sorusuna yanıt ararken TÜİK'in verileri ile ülke genelinde konut satışlarının düştüğü ifade edildi.

TÜİK KONUT SATIŞ RAKAMLARINI AÇIKLADI

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 olarak gerçekleşti. Konut satışlarında yatay bir seyir devam ederken kredili satışlar da geçen yıla göre yüzde 49 düşerek 12 bin 880 adet olarak kayıtlandı. Yabancıya satış da Mayıs 2021'den beri en düşük seviyede seyrederken Ankara'da ise bir önceki yılın aynı ayına göre satışların düştüğü gözlendi.

ekran-goruntusu-2024-04-18-104613.png

Türkiye genelinde konut satışlarında İstanbul 19 bin 40 konut satışı ve yüzde 18,1 ile en yüksek paya sahipken bunu 9 bin 523 konut satışı ve yüzde 9,0 pay ile Ankara izledi. Konut satış sayısının en fazla yapıldığı ikinci il konumunda olan Ankara'da ipotekli satışlar bin 828, diğer satışlar 7 bin 695 ve ikinci el satışlar da 7 bin 237 olarak gerçekleşti. Ankara'da geçen yıl mart ayında ise toplamda 12 bin 23 konut satılmıştı.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.