Çankaya Belediyesi ilçede ilaçlama çalışmalarına başladı

Çankaya Belediyesi ilçede ilaçlama çalışmalarına başladı

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile beraber sinek ve böceklere karşı ilaçlama çalışmaları da başladı. Çankaya Belediyesi de ilçede ilaçlama çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Çankaya Belediyesi ilçede ilaçlama çalışmalarına başladı - Hava sıcaklıklarının artması ile beraber sinek ve böceklerde de bir artış söz konusu oluyor. Sinekler ve böceklerden korunmak için de ilaçlama çalışmaları büyük bir önem arz ediyor. Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız verdiklerini duyururken çalışmalara ilişkin de vatandaşları bilgilendirdi.

Çankaya Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöpleri ilaçlayarak önlem alındığını ifade etti. İlçenin 123 mahallesinde ilaçlama çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi, nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgeleri gündüz, fazla olduğu ilçe merkezlerini ise gece ilaçlıyor.

jit-alan-ilaclama-1.jpeg

ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA

Yaz aylarında artan sivrisinek, karasinek gibi kent zararlılarına karşı çalışmalarına bahar döneminde başlayan Çankaya Belediyesi ilaçlama ekipleri, üreme noktaları ile çöp konteynerleri ilaçlamaya ağırlık veriyor.

2024-04-18-veteriner-ilaclama-6.jpg

Çankaya Belediyesi insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla yürüttüğü çalışmalar ile vatandaşların bahar ve yaz aylarını rahat ve sorunsuz geçirmeleri için çaba gösteriyor.

2024-04-18-veteriner-ilaclama-3.jpg

Bahar yağmurlarıyla artan ve “jit” adı verilen sulak ve bataklık alanlarda üreyen sivrisineklerin larvalarını henüz gelişmeden ortadan kaldırmak için özel larvasit kullanan Çankaya Belediyesi ekipleri, program dahilinde ve vatandaşların taleplerini de gözeterek gece gündüz demeden çalışıyor. Bu çerçevede sorunun kaynağından çözülmesi hedefleniyor.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.