Ankara'dan yola çıkan Turistik Diyarbakır Ekspresi Malatya’da mola verdi

Ankara'dan yola çıkan Turistik Diyarbakır Ekspresi Malatya’da mola verdi

Türkiye'de turistik tren rotalarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere harekete geçen bakanlık da Turistik Diyarbakır Ekspresi'ni devreye almıştı. Diyarbakır Ekspresi ilk molasını verdi.

Ankara'dan yola çıkan Turistik Diyarbakır Ekspresi Malatya’da mola verdi - Demiryolu ulaşımında son yıllarda Doğu Ekspresi'nin popülerliğini artırması ile beraber yeni rotalar oluşturuldu. Turistik trenlerin faaliyete alınması ile beraber pek çok tren ekspresi hayatımıza girdi. Son olarak Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin faaliyete alınmasıyla seferler de başladı.

Tarihi Ankara Garı'ndan bu sezon ilk seferine başlayan, "Turistik Diyarbakır Ekspresi" Malatya'da mola verdi.

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ MALATYA’DA MOLA VERDİ

Ankara - Diyarbakır güzergahında ilk seferine başlayan Turistik Diyarbakır Eksperi Malatya'da mola verdi.

ankaradan-yola-cikan-turistik-diyarbakir-ekspresi-malatyada-mola-verd.jpg

Bin 51 kilometre hat uzunluğunda Ankara - Diyarbakır güzergahında işletilecek olan 180 kişi kapasiteli Ankara - Diyarbakır - Ankara Turistik Treni, Tarihi Ankara Garı’ndan dün hareket etmişti. Bu sezon ilk seferine başlayan tren, Malatya’da 3 saatlik mola verdi. Turistik Diyarbakır Eksperi'ni, Malatya Vali Yardımcısı Talat Tabur’un yanı sıra TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri karşıladı.

ankaradan-yola-cikan-turistik-diyarbakir-ekspresi-malatyada-mola-ve.jpg

Ankara’dan hareket eden tren içerisinde yer alan yolcular ise Malatya’da yerel müzisyenlerin seslendirdiği ezgiler eşliğinde halay çekti. Daha sonra ise yolculara kuru kayısı ikram edildi. Turistik Diyarbakır Ekspresi, 3 saatlik molanın ardından Diyarbakır'a doğru hareket etti. Ardından tren yeniden Ankara'ya doğru yola çıkarak seferini tamamlayacak.

Ankarabuteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.