Ankara Çayı ASKİ'nin girişimleri ile temizleniyor

Ankara Çayı ASKİ'nin girişimleri ile temizleniyor

Başkent Ankara'da temizlik çalışmaları devam ediyor. Son olarak ASKİ ekiplerinin sahaya indiği ve Ankara Çayını temizlemeye başladıkları bildirildi.

Ankara Çayı ASKİ'nin girişimleri ile temizleniyor - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli akışın sağlanması amacıyla Ankara Çayı’nda temizlik çalışması başlattı.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Yenimahalle ilçesi Akköprü mevkiinden başlayarak Etimesgut’un Yeşilova Mahallesi sınırına kadar uzanan 20 kilometrelik hat boyunca Ankara Çayı’nda temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

3 AYDA 170 BİN TOK ATIK TEMİZLENDİ

3 aydır yürütüldüğü bildirilen çalışmalarda kamyonlarla 7 bin 500 sefer yapılarak tabanda biriken 170 bin ton malzemenin çaydan uzaklaştırıldığı bildirildi. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, insan ve çevre sağlığını tehdit etmemesi, ayrıca kötü kokunun giderilmesi için Ankara Çayı’nın düzenli şekilde temizlenmesi amacıyla program yapıldığını belirtti

aw186610-01.jpg

ASKİ olarak toplum sağlığının korunması için Ankara Çayı’ndaki temizlik çalışmasını çok önemsediklerini ifade eden Akçay, “Ankara Çayı, Sakarya Nehri’nin 2. büyük kolu ve Başkentin doğusundan başlayıp, Sincan’da Çubuk Çayı ile birleşiyor, Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinden geçerek Ankara’yı 2’ye bölüyor. Sel manzaralarının oluşmaması için Ankara Çayı’nda düzenli akışın sağlanması çok önemli.'' dedi. Bu kapsamda çalışmaların 7/24 esası ile devam ettirileceği ifade edildi.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.