Simsimi nedir, çocuklar için zararlı mı?

Simsimi nedir, çocuklar için zararlı mı?

Gelişen teknoloji ile beraber hayatımıza giren cep telefonları bazen tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Yeni sosyal medya uygulamaları çocuklar için zararlı olabilirken Simsimi uygulamasının gündem olmasıyla merak edilenler de arttı.

Gelişen teknoloji pek çok problemi de beraberinde getiriyor. Teknolojinin hayatımıza girmesi ve sürekli olarak gelişim göstermesi ile beraber hayatımıza giren akıllı cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı sorun yaratmaya devam ediyor.

Uzmanlar akıllı telefonlara kolayca indirilebilen SimSimi adlı uygulamaya karşı uyarılarda bulunurken sosyal medyada gündem olan bazı yazışmalar da aileleri endişelendirdi. Söz konusu uygulamada küçük yaştaki çocukların cinsel içerikli mesajlara, tehdit ve şantajlara maruz kalabildiği ifade edilirken ''Simsimi nedir, çocuklar için zararlı mı?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

SİMSİMİ UYGULAMASI NEDİR, TEHLİKELİ Mİ?

Hürriyet’ten Beyazıt Şenbük, uygulama ile ilgili olarak “SimSimi’ye 14 yaşında bir kız çocuğuna ait bir profilmiş gibi giriş yaptım. Sohbete ‘Nasılsın?’ ve ‘Görevin nedir?’ diyerek başladığımda gelen mesaj, ‘Bunu söylersem yöneticim beni bitirir. Aramızda kalacaksa söyleyeyim, ama kimseye söyleme. Biz çocukların konumuna erişip, onların adreslerine geliyoruz. Onlar uyuyunca kaçırıp satıyoruz’ oldu. ‘Sapık mısın?’ diye sorduğunda ise ‘Bunu birkaç kez soran olmuştu ama hayır’ yanıtını aldım. Yapay zekâ sohbet botuyla yaptığım bu kısa ve korkutucu sohbetten sonra işler daha da ürkütücü bir hal aldı ve tanımadığım profillerden peş peşe mesajlar gelmeye başladı.

glwrq-zxaaaijnt.jpg

Uygulamayı 14 yaşındaki kız çocuğu profiliyle kullanmaya başlamamızdan itibaren 2 saat içinde onlarca cinsel içerikli, sapkın teklif aldım. Bir cosplay grubundan gelen mesajda ‘Kardeşimiz olmak ister misin?’ denildi. Profilinde 19 yaşında görünen bir başkası, 14 yaşımda olduğumu söyleyince 16 yaşında olduğunu ve büyüklerle de ilişki kurabilmek, her yaştan sevgili bulabilmek için profiline yaşını yanlış yazdığını söyledi. Farklı kullanıcılardan peş peşe gelen diğer mesajlarda ise kan donduran cinsel içerikli teklifler vardı.” ifadelerine yer verdi. Gelişim Psikologları ise bu tip uygulamalarda çocuğun karşısına pedofili gibi psikiyatrik tanısı olan art niyetli yetişkinlerin çıkabileceğini ifade ederek çocukların cep telefonu kullanımının sınırlandırılması ve kontrol altında olması gerektiğine burgu yaptı.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.