Ankaralılar hafta sonları Tulumtaş Mağarası'na akın ediyor!

Ankaralılar hafta sonları Tulumtaş Mağarası'na akın ediyor!

Ankaralılar havaların ısınması ile birlikte sosyal imkanları değerlendirmeye başladı. Hafta sonu planlarını şimdiden ayarlamaya başlayan kent halkı geçen yazdan bu yana ziyaretçi akınına uğrayan Tulumtaş Mağarası'na olan ilgisini de sürdürüyor.

Başkent Ankara, kimisine göre kısıtlı sosyal imkanlara sahipken bu imkanları değerlendirmek isteyenler de gezi rotalarını oluşturmaya devam ediyor. Ankara'da geçen yaz ziyaret girişine açılan Tulumtaş Mağarası, havaların ısınması ile beraber yeniden binlerce kişi için gezi listelerinin başında yer almaya başladı. Ankara'da pek çok doğal alan bulunurken bu alanların gelecek nesillere aktarılması için koruma programları sıklıkla gündeme geliyor. Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Tulumtaş Mağarası da restore edilerek ziyaretçi girişine hazır hale getirildi.

Ankara'da bilinmeyen pek çok doğal miras bulunurken sıcak havalar gezi planlarının başlamasına olanak tanıdı. Bu çerçevede vatandaşlar da gezi rotalarını oluşturmaya başladı. Ankarabulteni.com okurları için Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Tulumtaş Mağarası'na dair detayları derledik.

TUTULUMTAŞ MAĞARASI ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Tulumtaş Mağarası geçtiğimiz yıl yaz aylarında ziyarete açıldı. Gölbaşı Belediyesi tarafından turizme kazandırılması için yapılan çalışmaların sona ermesi ile beraber Tulumtaş Mağarası'na özel ışıklandırmalar da dikkati çekti.

tll.webp

Büyük bir kireç taşı bloğunun içinde, kimyasal erimeler sonucunda oluşan mağarada dikit, sarkıt ve sütunlar bulunurken aynı zamanda doğal klima görevi de gördüğü biliniyor. İncek, Hacılar ve Tulumtaş köyleri arasında, Karayatak mevkiinde bulunan Tulumtaş Mağarası, yatay bir mağara olarak kollarıyla yaklaşık 265 metre gezilebilir uzunluğa sahipken içerisinde de çeşitli alanları barındırıyor.

ankaralilar-hafta-sonlari-tulumtas-magarasina-akin-ediyor.jpg

467 metrekare yapı alanında kafe, hediyelik eşya, sinevizyon, bilet gişesi, mescit ve tuvalet olanaklarıyla hizmet verecek. 45 kişilik kapasitesi bulunan sinevizyon odasında ise mağarayı gezmeden önce ziyaretçilerin bilgilendirilmesi sağlanırken vatandaşlar ziyaretin ardından fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmiyor.

GÖLBAŞI TULUMTAŞ MAĞARASI NEREDE?

Gölbaşı ilçesinin Tulumtaş Mahallesi sınırları içinde, Karayatak mevkiinde Ankara Çevre Yolu kenarında bulunan Tulumtaş Mağarası; Tulumtaş, 2302. Sk. 2 I, 06830 Gölbaşı/Ankara adresinde yer alıyor. İletişim için ise (0312) 485 50 55 numaralı telefon aranabiliyor.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.