Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı, hangi gün kutlanacak?

Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı, hangi gün kutlanacak?

Nisan ayının ortalarının gelmesi ile beraber anneler günü için de araştırmalar başladı. Anneler Günü tarihi merak konusu olurken bu özel günü kaçırmak istemeyenler de çeşitli sorularına yanıt ararken Ankarabulteni.com olarak merak edilenleri derledik.

Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı, hangi gün kutlanacak? - Her yıl kutlanan Anneler Günü bugün bir kez daha gündeme geldi. Anneler Günü tarihi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de kutlanan Anneler Günü için geri sayım başladı.

Anneler Günü kampanyası adıyla pek çok reklam gören vatandaşlar da ''2024 Anneler Günü ne zaman?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Anneler Günü'nün hangi tarihe denk geldiği merak konusu olmaya devam ederken Ankarabulteni.com okurları için detayları derledik.

2024 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü için geri sayım başladı. ''2024 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? Anneler Günü bu yıl hangi tarihe denk geliyor?'' sorularına yanıt aranırken tarihler de belli oldu.

anneler-gunu-ne-zaman-kac-gun-kaldi-hangi-gun-kutlanacak.jpg
Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlıyor. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.